Q+A met Lindsy Peeters

Q: Vertel me kort wat je doet in het dagelijks leven?
A: In het dagelijks leven ben ik klantendienstmedewerker bij De Stroomlijn. Een stressvolle job die ik na 14 jaar toch nog steeds met plezier uitoefen. Als ik niet aan het werk ben, kom ik tot rust tijdens het koken (ik hou enorm van koken!), hou ik bij slecht weer heuse bingewatch-sessies die soms tot diep in de nacht kunnen duren en kan ik er enorm van genieten om wat bij te kletsen met vrienden tijdens een gezellig etentje. 

Q: Waar focus je je momenteel op? Is er een speciaal ‘project’ waarmee je bezig bent?
A: Ik ben momenteel bezig met het uitzoeken en uitpluizen van allerlei recepten. Ik hou er enorm van om nieuwe, haalbare recepten te ontdekken, om die zelf uit te proberen en achteraf fier te zijn op het resultaat, al was het niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Omdat ik merkte dat veel vrienden en kennissen zelf vaak op zoek waren naar haalbare recepten met eenvoudige ingrediënten, heb ik een Instagram-pagina op poten gezet waarin er recepten gedeeld worden. Zeer bescheiden en voorlopig nog privé, maar wie weet ooit klaar om gedeeld te worden met de wijde wereld.

Q: Waarom was deze Empowerment Experience belangrijk voor jou?
A: Ik heb er al twee achter de rug: eentje samen met m’n man Tom en eentje voor mijzelf. Die met m’n man zorgde voor een speciaal uitje onder ons tweetjes. We hadden amper foto’s van ons twee samen, buiten onze trouwfoto’s. We twijfelden dan ook niet lang om model te staan voor de foto’s. Als koppel even in de spotlights staan en naderhand die prachtige beelden van ons twee te zien, heeft toch iets met ons gedaan: “wat zijn we toch mooi samen!”. De Empowerment Experience voor mij was dan weer: een momentje ‘quality time’, mezelf het eens gunnen om de pure ‘ik’ te laten schitteren en mezelf even centraal te zetten. Aangezien m’n zelfvertrouwen doorheen de jaren met het ouder worden, wel heel wat verbeterd was, kon het nog altijd beter. En dat is tijdens die laatste shoot zeer zeker het geval geweest. 

Q: Wat trok je aan tot Ad – Astra – Fotoatelier?
A: Het feit dat je in een huiselijke sfeer onder handen wordt genomen door twee professionals, zowel Niki, als MUA Kelly. Het feit dat alles kan en niets moet. Het feit dat iedereen wel eens een boost in zelfvertrouwen kan/mag gebruiken. Het feit dat IEDEREEN (groot, minder groot, dun, minder dun, jong, minder jong) welkom is om zijn/haar mooiste eigenschappen eens te laten uitvergroten. 

Q: Wat was je ervaring om met Niki samen te werken?
A: Dat kan niet met genoeg superlatieven: ze doet je oprecht mooi voelen, ze doet je buikpijn krijgen van het lachen, ze leert je heel wat ‘poseer-skills’, maar je wordt vooral als individu behandeld, en niet als klant ‘nummer zoveel’. Daarbovenop kan ze echt toveren met belichting, settings, looks… waardoor je een prachtig, wondermooi, fantastisch, ontroerend eindresultaat te zien krijgt. Na shoot nummer 1 kriebelde het enorm om er al dadelijk shoot nummer 2 aan toe te voegen en zeg nooit nooit: wie weet volgt er ooit nog wel shoot nummer 3.

Q: Wat was jouw favoriete beeld?
A: Dat is bijna onbegonnen werk om een favoriet beeld te kiezen uit al die prachtige foto’s die ik te zien kreeg. Als ik dan echt moet kiezen: bij de shoot van Tom en mij, is mijn absolute favoriet toch degene waar we als glamour koppel poseren, alsof we net uit een modemagazine komen. Die foto hangt niet voor niets te pronken in onze eetkamer. Bij de shoot van mij alleen, is m’n favoriet beeld een foto waarop ik net wegkijk en m’n haar al waaiend half voor m’n gezicht hangt: het mysterieuze in de foto trekt me enorm aan en ben fier dat ik zo’n foto heb van mezelf. 

Q: Hoe heeft deze ervaring met Ad Astra – Fotoatelier de manier waarop je naar jezelf kijkt veranderd?
A: De manier waarop ik nu naar mezelf kijk, ten opzichte van vóór de shoot, is toch best veranderd. Vroeger werd ik vaak bestempeld als ‘het lelijke eendje’ waardoor m’n zelfbeeld niet al te best was. Na elke shoot voelde ik me echt oprecht mooi. Het gevoel dat overheerste was: het maakt niet uit wat anderen van je denken of zeggen. Degene die je zo ‘lelijk’ doen voelen, hebben zelf issues of liggen in de knoop met zichzelf en reflecteren dat op anderen, terwijl je in werkelijkheid gewoon een wondermooi mens bent. “Laat maar gaan”, zou Martien Meiland zeggen. En hij heeft nog gelijk ook!

Q: Wat is je het meest bijgebleven van deze ervaring?
A: Kleine gelukskes zoals: het plezier dat we telkens gehad hebben (zowel tijdens de make-up, als tijdens de shoots), poses die niet van de eerste keer lukten (maar wel voor hilariteit zorgden), Kelly die haar enthousiasme op de achtergrond niet kon verbergen,… maar bovenal: een absolute boost in zelfvertrouwen die nog lang blijft nazinderen.

Q: Welk advies zou je aan andere vrouwen geven?
A: Iedereen is mooi, ongeacht wat sommigen je jaren hebben wijsgemaakt en nu misschien nog steeds (proberen te) doen. Je hebt soms een extra duwtje nodig om je eigen, pure schoonheid te ontdekken, en laat dat nu net hetgene zijn waar Ad Astra  – Fotoatelier voor kan zorgen. Iedereen verdient het om zo eens in de watten gelegd te worden, om zo onder handen genomen te worden door twee professionals, om je laten schitteren als de pure schoonheid die je zelf bent of net als de glamour-woman die je nooit in jezelf hebt gezien. Soms verdient een mens het gewoon om zichzelf zo’n fotoshoot cadeau te doen. De herinneringen aan de shoots en vooral de prachtige beelden naderhand maken het hele plaatje af. 

Wil je net zoals Lindsy de Experience of a lifetime ervaren?
Scroll naar boven